Saturday, 22 June 2013

drama-drama sebelum kahwin

Mat lutfi .Yeaaaaaaayy.

                     
Assalamualaikum dan salam sejahtera .

Dup dap dup dap . 
Si jantung hatiku dah mula buat perangai . Takut gila nak kawad negeri nanti :3 Dengan trialnya . Fuhh~
Hari ni nak cerita pasal Mat Lutfi . Korang kenal kan ? Elele . nipulah kalau cakap tak :P 
Wani suke tengok video die . Semua best2 . Kalau boleh , tengok vid uh gelak sesorang . xD 
Untung gila sape dapat dia . Serius untung . Salah satu cerita yang best ni diaaaa . Kelakar . maklumlaaah ~  
Minat gila dekat diaaa . Kire crush lah ni --' Hhaha . Artis buleh jadi crush ? Wohh . untungkan dia ? belajar dekat luar negara.^^
Sambil2 uh buat video lagi . Ekeke . untunglah Mat lutfi . Sarangehae~ Tataaa

Kalau nak tengok dia ... Dia ada account Youtube . so anda boleh ke sana sekarang ! Dekat sana banyak dia buat cover cerita . Korang bolehlah dengar sambil melihat matanya yang comel lagi menawan . Haaa~ 
Saja nak promote dia . Ala promote je pun . Bukan nak suruh kahwin dengan dia k.  Heheh . 

"Ayat manis tu , rosak gigi "




Friday, 21 June 2013


Sweet saturday : First Tryy .
Hazwani , Hanis , Alyn , Faza 
                                     Hyee Uolls yang cantik dan jelita lagi manis dan handsome lagi bergaya ,
                                  


Kursus kenaikan pangkat Bagan Lalang 

Hari tu kaaan ? kan ? kan ? Kami berempat pergi kursus kenaikan pangkat Stuff/Sarjan dekat bagan lalang . Bapak penat doh pegi sane . First time pergi rase macam waaaah . waah . gelabah en . tapi bile dah lame best pulak . adat time nak makan kene ajak semua yang ade dekat situ makan sekali . Contoh dia macam ni . ''Jemput makan cik , jemput makan stuff , jemput makan semua . Aum aum aummm '' Haaaa . macam tuh laaa . haha . Extion je lebih en aku ni . -.- Bnyak gila ah pengalaman . Lagi2 time kawad . Waaah , aku keluarkan suare macam SHAHIDAN ahaha . Banyak gila aktiviti kitorang buat , Tali temali , Kawad , Kerohanian , Ikhtiar hidup , macam2 lagi laaa . Haha . paling tak bole belah kene tangkap ikan keli . Wohh . aku tolong siang je :P 
Takut lah nak tangkap nanti kene sengat baru tau . Ekeke . *Bajet2 je aku ni* >< 
Kay . stop cakap bende ni . Last day sebelom nak balik sekolah tu rase sedih la jugak . Sebb dah tak dapat jumpe diorang . Budak Cyberjaya , SAMSMEL , Sungai pelek , Rindu gile dekat diorang dooh . Time nak belahh tuu . akhirnya bagi annouce , Pngkat yang dapat oleh setiap orang . Aku orng yang ke 12 kod -.- Yakin je dapat Stuff , Rupenyeee . SARJAN jee . Tapi tak pe .Alhamdulillah . 
Faza , die dapat Stuff . Tahniah dekat dia . Ynag lain semua Sarjan . Sir Firdaus cakap , kitorang bakal conduct KRS tahun depan . Yyeeeeeh . Tak sabar :P Tuh je kod . 


XOXO 

    Publish .

Friday, 7 June 2013

Parissssssssssssss. OMG . Walalallalaaallalala 
                                                                       

                           i will be thereeeeeeeeee. Ofkos i will .                                 aku nak pergi sini kalau boleh , nak kawin dekat sana . haha .aku pernah berangan ohh sekali nak pergi situ . Hari tuu , mak aku tetibe cakap akhir tahun ni pergi paris . aku melompat             
                                      Yawwww. Happy gila . tapi , dia cakap . doakanlah jadi .   
                              Aminnn . Akhir tahun ni .Yeeyyy    


Asrama vs balik rumah

Awas Charlie! HAHA 

                                     
                                                     


Yowww , kali ni memang rasa lama gila tak update blog ni . Dah jadi 'hostelrian' kann . Time balik rumah pun tak menyempat nak buat homework manakan nak update blog . Sekarang ni cuti sekolah dah mula , Bolehlah berholiday kann. Tapi sekolah aku macam bagi amaran tak boleh nak berholiday ,siap letak tagline 'cuti cuti Belajar' dekat kertas homework . Dengki keapaan kah itu ?
Dah2 , cukup sampai situ je kod :)


Haaaaaaaaaa . nak cite pasal Asrama . Ececceceeh . boleh tak ? yeeeaaaay . kay , sabar dulu dong  :P 


Wuhuuu . First Week aku dijangkiti penyakit Homesick . Nak balik rumah lha . Protes sana Protes sini . Nak Balik Guar Perahu Indah lha . Tapi bila difikirkan balik , tak sampai hati nak patah balik ke sekolah lama . Nak masuk sekolah tu memang banyak pakai duit . Dekat sana duit tu Umpana daun kering je . Masa Telefon mak tu pernah lha aku menangis . And lepas tu aku jadi malas nak call rumah . Tapi kalau jumpa face to face gelak pulak .

Dekat Hostel rasanya dah bolehlah sesuaikan diri . Cuma nak bangun pagi agak 'liat' ahhh . Pukul 5 dah bangun .  Tapi dekat sekolah tu , Errr , errrr . agak 'kureng' sikit lahhh . Sebabnya entahh , tak ada feel ahhh nak stay up dekat kelas tu . Ad jugak lha nak tukar kelas tapi bila difikirkan balik , malas -..- Ekekee . kitorang budak asrama selalu tidur dalam kelas . Ayoyooo  sampai wani rase cikgu benci dengan kelas kitorang . Padahal masalah kecik je pun . Haaaaaa ~

satu kebaikan duduk asrama ni ialahh Jeng jeng jeng <>
Penyakit mengonline 24 jam dah sembuh . Yeaaaa . Bila balik rumah , rasa macam malas nak online . Dulu setiap saat , minit nak berkepit dengan komputer , phone . Sekarang tengok komputer buat macam tak nampak jaa . Haaaaa. Balik rumah asyik Tidoo . Qada' Tidur lah katakan . Tidur dekat rumah syahdu gila kot . keburukan duduk asrama aku semakin malas nak buat homework . Rasa tak boleh nak buat homework . lahh . Jadual padat gila kot . mandi pun mandi kerbau . kadang kadang tu time malam baru nak terhegeh nak mandi . normal lahh kot . Hahahaha

Kawan ?
Setakat ni kawan kawan okay lahhh . Minggu kedua and ketiga ni baru kenal . Memang best kenal mereka semua . Sebelum masuk sekolah tu memang agak takut lah jugak takut tak dapat kawan kan . Kita ni bukan jenis 'huha huha' sangat . Kebanyakan luar penang lahh . Dari Kedah , perak , selangor . Dalam Kelas aku ramai budak perak . Haaaaaaa . So , jadi Satu Malaysia ! .

 :( Minggu depan balik lagi . Balik Naik Feri . Yeaaaayyyyyy :)


berjumpa sahabat baru , sahabat lama jangan ditinggalkan 

Official Music Video | Tasha Manshahar & Syed Shamim - Be Mine #CloraStudio


Official Music Video | Tasha Manshahar & Syed Shamim - Be Mine

Assamualaikum dan salam sejahtera :)

Hello Dunia . Dah tengok Official Video Be mine . Kalau belum cepat-cepat pergi tengok Kay . Tapi rasanya dah gempar satu malaysia MV ni kan ? Rasanya banyak yang dah tengok . Sepp ! Kita geng ! *Ehh ? Tetiba geng jee . *Lempang cap lempong baru tahu :P
"
Nahh , tengok dulu :P

                           

                Bestkan ? Ohh tak , tak . I mean best gila kan ? Dalam sehari dua kali online and asyik pasang lagu Be mine jee . Nampak sangat I suka lagu nie tahap menggila lagi meggada . Entah tetiba rasa best sangat lagu ni . Apa istimewanya pon tak tahu . Dulu , time lagu nie baru keluar Yana tak lah suka sangat . Tapi dalam berapa hari nie keluar MV dia , terus ceq jad suka :) Saya suka , saya suka *Mei Version .

Dalam MV nie , part paling Wani suka time Syed Shamim nyanyi . And satu lagi time akak tasha buat-buat merajuk tu .time Abg Ed pulak pujuk sambil pegang tiket wayang tu . Wahh , Itu Comel K .
Part sedih time part last sekali 

"Dalam pada ku gembira, kadang kala sedih juga, kau sudah berpunya, tak mungkin jadi milik ku slamanyaa ."


Tasha Manshahar ft Syed Shamim Al-Idrus . Dalam MV Be Mine ini , teserlah ke "Sweet" an disitu . Wahh . And sejak tengok MV ni kan saya  selalu je stalk twitter kak Tasha dengan abg Ed .  *Baru mengenal dunia Dulu Keba keba keba je .Haaaa :P
Begitulah jawabnya . Serius . Tetiba jadi peminat fanatik Tasha Manshahar and Syed Shamim . *Haaaaaaa , nampak tak permainan dia ?
And wani suka jugak lagu Cuba Teka . Yoo . sangat memahami isi hati waaa. U tau ka ? Tapi Cuba teka takde MV lagi . 
Awaaaaaaaas . jangan tengok :P HAHA
                                         

Lepas tengok Epic . kami pun baliklahh . Haa sebelum ofkoshhh la kena ada gambar :)

Thursday, 6 June 2013

Tengok Wayang

Hari-hari terakhir duduk rumahh :P Haaaa . 
Okay Bebeh . esok tibalah masanya untuk aku pulang ke asrama yang tercinta untuk memenuhi keperluan jasmani . Uwaaa . Seriously cakap , aku nak cuti lagi . Hari Isnin ni baru kami berangkat balik asrama  . Act , aku sangatlah tak ready nak main bola dengan adik sedare aku . Rasa taknak jee main posotion tu .Entah tetiba rasa blurr ja time main . I Dont know whyy ? 
Dalam masa cuti ni adalah berapa kerat kawan yang sudi memberi kata semangat deka aku . 
Woaaaaa . terharu mak tahu !
*Dengar KRS tahun ni dekat pasar tuh lagi yee dakk ? Wahhh Gud luck You alll . Kmi dulo pi maii tempat yang sama* . 
HAHAHAAHAHA :P

Hokayy , Selasa lepas I dengan my friendds hangout dekat alamanda . Ya . Alamanda utama yang dekat Putrajaya uh  . Kalau diikutkan aku memang tak jadi pergi disebabkan hal ha yang munasabah . Janji pukul 9 pagi . And pukul 9 tu aku tak siap apa-apa lagi . Serious rasa sedih gilaa takdapat nak pegi and jmpa depa terutamanya Adilah dengan Aisyah. Dekat Twitter adaayat pasrah dan akhirnya mencairkan hati aku untuk memujuk  my mummy . First mak tak bagi . Lepas buat drama air mata , and Finally , mak bagi jugak . Yeayyyyyyy . Then , check phone ada miss called from Adilah and terus called Adilah you alll bagitahu yang mak I dah bagi pergi . Dengan penuh semangat i siappp tahuu . Thankss Adilah sebab sanggup mai amek ceqq !
 Dah sampai tu cepat cepat pi tengok Movies apa yang best . Last last Ambik Movie EPIC .


aku suka bergambar . Espesially , tangkap gambar :P

Thannkss to Atiqah Yusri and Aisyah sebab sudi "membelanja" I . Atiqah bagi Gift yang sooooo comel as my birthday gift . Ya , Birthday I nak dekat dah Uolllsss . Sila beri ucapan . *baling selipar. Haaa :P
And kakak atiqah , dia belanja I burger McD  . Wahh , so sedaaaaap . Thankssss bebehh :P