Friday, 7 June 2013

Asrama vs balik rumah

Awas Charlie! HAHA 

                                     
                                                     


Yowww , kali ni memang rasa lama gila tak update blog ni . Dah jadi 'hostelrian' kann . Time balik rumah pun tak menyempat nak buat homework manakan nak update blog . Sekarang ni cuti sekolah dah mula , Bolehlah berholiday kann. Tapi sekolah aku macam bagi amaran tak boleh nak berholiday ,siap letak tagline 'cuti cuti Belajar' dekat kertas homework . Dengki keapaan kah itu ?
Dah2 , cukup sampai situ je kod :)


Haaaaaaaaaa . nak cite pasal Asrama . Ececceceeh . boleh tak ? yeeeaaaay . kay , sabar dulu dong  :P 


Wuhuuu . First Week aku dijangkiti penyakit Homesick . Nak balik rumah lha . Protes sana Protes sini . Nak Balik Guar Perahu Indah lha . Tapi bila difikirkan balik , tak sampai hati nak patah balik ke sekolah lama . Nak masuk sekolah tu memang banyak pakai duit . Dekat sana duit tu Umpana daun kering je . Masa Telefon mak tu pernah lha aku menangis . And lepas tu aku jadi malas nak call rumah . Tapi kalau jumpa face to face gelak pulak .

Dekat Hostel rasanya dah bolehlah sesuaikan diri . Cuma nak bangun pagi agak 'liat' ahhh . Pukul 5 dah bangun .  Tapi dekat sekolah tu , Errr , errrr . agak 'kureng' sikit lahhh . Sebabnya entahh , tak ada feel ahhh nak stay up dekat kelas tu . Ad jugak lha nak tukar kelas tapi bila difikirkan balik , malas -..- Ekekee . kitorang budak asrama selalu tidur dalam kelas . Ayoyooo  sampai wani rase cikgu benci dengan kelas kitorang . Padahal masalah kecik je pun . Haaaaaa ~

satu kebaikan duduk asrama ni ialahh Jeng jeng jeng <>
Penyakit mengonline 24 jam dah sembuh . Yeaaaa . Bila balik rumah , rasa macam malas nak online . Dulu setiap saat , minit nak berkepit dengan komputer , phone . Sekarang tengok komputer buat macam tak nampak jaa . Haaaaa. Balik rumah asyik Tidoo . Qada' Tidur lah katakan . Tidur dekat rumah syahdu gila kot . keburukan duduk asrama aku semakin malas nak buat homework . Rasa tak boleh nak buat homework . lahh . Jadual padat gila kot . mandi pun mandi kerbau . kadang kadang tu time malam baru nak terhegeh nak mandi . normal lahh kot . Hahahaha

Kawan ?
Setakat ni kawan kawan okay lahhh . Minggu kedua and ketiga ni baru kenal . Memang best kenal mereka semua . Sebelum masuk sekolah tu memang agak takut lah jugak takut tak dapat kawan kan . Kita ni bukan jenis 'huha huha' sangat . Kebanyakan luar penang lahh . Dari Kedah , perak , selangor . Dalam Kelas aku ramai budak perak . Haaaaaaa . So , jadi Satu Malaysia ! .

 :( Minggu depan balik lagi . Balik Naik Feri . Yeaaaayyyyyy :)


berjumpa sahabat baru , sahabat lama jangan ditinggalkan 

1 comment: